Нескорене мистецтво

3-4 вересня в рамках проєкту Міністерства культури та інформаційної політики "Мистецька фортеця" театр представляв у Харкові виставу «Ассо та Піаф» за п’єсою нашого сучасника Олега Миколайчука-Низовця. Благодійний показ відбувся з метою забезпечення підтримки членів сімей загиблих, полонених чи зниклих безвісти під час виконання бойових завдань із захисту України та забезпечення присутності української культури на деокупованих і територіях можливих бойових дій.  


До повномасштабної війни у Харкові працювало майже пів сотні театрів. Нехай сьогодні їх залишилося небагато, вони продовжують жити й творити в укриттях. Попри обстріли та руйнування, мистецьке життя вирує. Підтримують харків’ян й театральні трупи з різних міст України.  


Подарунком від вінничан стала сторінка життя відомої французької співачки, мужньої Едіт Піаф (акторка Оксана Бандура). Проникливій та чуттєвій історії, аншлаговій виставі з репертуару садовців у постановці Таїси Славінської майже 20 років. Вистава – сповідь  співачки світового масштабу. Вона про неймовірний талант, який був даром і покаранням водночас. Історія успіху через біль дитинства та несамовите кохання, жахливі втрати та родинні зв’язки пройшла з особливим трепетом, бурхливими оваціями та теплими обіймами.

Це був неймовірний енергообмін між акторами та глядачами.  

Віримо, що наступна зустріч з Харковом відбудеться після Перемоги.  

Слава Україні! Уклін ЗСУ! Віват мужньому нескореному народу України!