Житомир-Вінниця. Обмінні гастролі

10 жовтня ми зустрічали колег та друзів Житомирського академічного театру ім. І. Кочерги. Дружні стосунки між нашими театрами закріпилися щорічними обмінними гастролями. За доброю традицією, житомиряни та вінничани мають можливість переглядати кращі роботи з репертуару для дітей та дорослих.  

Маленькі вінничани вражені  виставою «Фантастична Мері» за  мотивами повістей про легендарну Мері Поппінс від режисера Петра Авраменка. А вже ввечері відбулася вистава для аудиторії з позначкою 16+. Психологічну драму «Безталанна» за п’єсою корифея українського театру Івана Карпенка-Карого глядачі побачили в сучасній інтерпретації режисерки-постановниці Наталі Тімошкіної. Почуття кожного з героїв не потребували зайвих слів: їх кожний з глядачів відчував через професійну гру акторів, яку підсилювали й пластика, й світло. Декорації у вигляді уламків скла віддзеркалювали зруйновані долі героїв любовного трикутника. А у фінальній сцені, ступаючи по битому склу, вони оголювали свої почуття, закривавлені душі й розбиті серця від зради та обману.  

Вдячні глядачі обдарували акторів та режисерку оваціями й квітами.  

Ми говоримо колегам до побачення, адже вже 1 листопада зустрічаємося в Житомирі, де презентуватимемо виставу «KVITKA» про талановиту американську співачку з українською душею Квітку Цісик, а для дітей – казку-легенду «Квітка з чарівної рукавички».