Живіші всіх живих

Тривають репетиції до відкриття театрального сезону 2024-2025рр.. І вже 26 вересня актори зіграють прем’єру комедійного детективу «Останній кат» за п’єсою «Кати» ірландського драматурга Martin McDonagh. Його вважають генієм нашого часу. Письменник обрав для себе стиль чорного гумору. Театральні критики ставлять його ім’я в один ряд із Шекспіром та Брехтом. Наприклад, він єдиний в історії драматург, окрім Шекспіра, чотири п'єси якого отримали друге життя в репертуарі Лондонського Королівського Національного Театру одночасно. 


Шалений успіх Мартіна криється в блискучих дотепних діалогах і тонкому гуморі, а ще в розумінні національного характеру. Він виріс у невеликому містечку на заході Ірландії, як і більшість героїв його п’єс. Вони грузнуть у своїх побутових проблемах, якими драматург майстерно, тонко й іронічно апелює до проблем загальнолюдських. Творчість Martin McDonagh близька й зрозуміла українцям, адже Ірландія, як і Україна, довгий час виборювала свою незалежність. Це підкреслює і режисер-постановник Євген Карнаух. У виставі «Останній кат» він прокладає історичну паралель, підкреслюючи характери героїв українською музикою.  


І як би нас не убивали, ми живіші всіх живих - переконують актори зі сцени. То ж віримо в мир! І тримаймося! Все була, є і буде Україна! 

До зустрічі 26 вересня о 18.30!