Знайомство з Рівненським театром у Вінниці

Вже цієї суботи, 22 червня, до нашого міста у рамках обмінних гастролей завітають актори Рівненського академічного музично-драматичного театру. Вінничанам презентуватимуть ірландську комедію за драмою Мартіна МакДонаха «Каліка з острова Інішмаан» у постановці н.а.України Володимира Петріва, директора-художнього керівника театру. Вистави знаного режисера отримують високі оцінки на міжнародних та всеукраїнських театральних фестивалях.  

Рівненський театр є прикладом втілення багаторічної історії та традицій українського театрального мистецтва. За 85 років він пройшов гідний шлях становлення та розвитку. Сцена театру була свідком гри знаменитих акторів, серед яких Наталя Ужвій та Амвросій Бучма. 
Завдяки яскравим особистостям колектив і сьогодні завойовує визнання. Репертуар вражає своєю різножанровістю та першопрочитаннями, серед яких “Марія” за Уласом Самчуком. Епохальною мистецькою подією для театру вважається постановка містерії «Берестечко» за історичним романом Ліни Костенко. Лавреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка стали Олександр Дзекун (режисер) та Володимир Петрів (роль Богдана Хмельницького). За цю ж виставу театр отримав Народну Шевченківську премію з врученням «Залізного Мамая». 
Уявіть, що в їхньому театральному дворику діє літня сцена (одна з перших в Україні) на 250 глядачів. 

Шановні глядачі, ви маєте виняткову можливість підтримати наших колег та познайомитися з талановитою рівненською трупою, яка підносить українське театральне мистецтво до світового рівня.  

До слова, 29 червня ми їдемо у Рівне вражати своєю виставою «KVITKA»!