Гастролі Хмельницького обласного театру до Вінниці

Новим подихом у творчому житті Вінницького академічного українського музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського стали обмінні гастролі із Хмельницьким обласним академічним музично-драматичним театром ім. М. П. Старицького. На початку березня вінницькі артисти презентували вистави в сусідньому місті, а вже 30 березня актори з Хмельницького порадували й нашу вибагливу театральну публіку.  Для підлітків презентували містично-патріотичну казку "Козаки, дуже правдива історія…", в сюжет якої увійшли подвиги українських козаків з мультфільму "Як козаки сіль купували". Режисер та автор ідеї Юрій Чайка провів паралель із сучасним життям, коли українські воїни нищать на своєму шляху  ворожі сили і захищають Україну від московської навали. 
Хм

А вже на вечірньому показі актори презентували ексцентричну комедію одного із найвідоміших комедіографістів сучасності Рея Куні “Божевільна ніч, або № 13”. Ще з перших хвилин глядачі потрапили у вир пристрастей, де переплелися любовна історія, політична сатира, детектив і родинна драма. З великою цікавістю й щирим захопленням театрали споглядали  вистави, і неодноразово зал вибухав нестримним шквалом аплодисментів!

Хм

Тож для акторів Хмельницького театру імені М. П. Старицького гастролі у Вінниці подарували приємні враження як  від поціновувачів театрального мистецтва, так і від колег по сцені. За роки співпраці відносини між двома трупами тільки зміцнилися і переросли у творчу дружбу! Надалі у планах ще багато спільних ідей, які перетворяться у цікаві й актуальні театральні прем’єри. Адже для глядачів – це завжди нові враження від якісних українських постановок, а для акторів - можливість проаналізувати іншу публіку, відчути сприйняття вистав іншою аудиторією, поспілкуватися з колегами, надихнутися  на нові  досягнення!

Хм