Гастрольна весна

Початок весни у Вінницькому театрі розпочався з гастролей

7 березня  колектив театру презентував  вистави режисера Григорія  Сиротюка на сцені Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. Михайла Старицького.

Маленькі хмельничани переглянули казку-притчу «Квітка з чарівної рукавички», створену за мотивами карпатських легенд письменником Володимиром Лисом.

Заворожено сприймали  діти виставу, у якій  казкові персонажі донесли до їхніх серць і розуму високі ідеали людських взаємин, серед яких щедрість, доброта, готовність до самопожертви. І найголовніше: зло ж подолано! Наприкінці ж не просто аплодували, але  й співали фінальну пісню «Квітка-душа».  Уявляєте? Усі разом, ніби величезний хор!

Доросла авдиторія відвідала комедію-нуар «Ціанистий калій… з молоком чи без?» за п'єсою іспанського драматурга Хуана Хосе Алонсо Мільяна.  І хоча чорний гумор – явище специфічне, але припадає до душі сміливим глядачам, які здатні посміятися над жорстокістю цього світу. Виставу мали змогу переглянути й незрячі люди за допомогою аудіоопису Світлани Фицайло.  Це чудовий досвід Вінницького, Рівненького та Хмельницького театрів.

Вдячні хмельничанам за заряд енергії, який наділив натхненням жити і творити далі.

Театральна співдружність між двома дружніми колективами буде продовжуватися, адже містки прокладені!

30 березня хмельницька трупа запрошує  вінничан та гостей міста на перегляд  інтерактивної казки  «Козаки. Дуже правдива історія», режисер-постановник та автор ідеї якої є Юрій Чайка; та комедії для дорослих  за п’єсою Рея Куні «Божевільна ніч, або № 13» від режисера Дмитра Мельничука.