Тиха акція мільйонів зболених сердець

16 березня театральна спільнота України нагадала усьому світу про трагедію Донецького академічного драматичного театру міста Маріуполя. До акції приєдналися служителі ВОУАМД театру ім. М.К.Садовського та  ВОА театру ляльок на чолі зі своїми очільниками, Іваном Педоруком та Тетяною Побережною.

О 17:30 на майданчику перед входом до театру представники центру підтримки переселенців "ЯМаріуполь" та жителі стражденного міста, які знайшли притулок у Вінниці, зібралися на «тиху» акцію, щоб не просто вшанувати пам'ять загиблих, але й нагадати усім, що не можна забути і пробачити. Усі разом виклали великими літерами ДІТИ, запалили свічки та лампадки, поклали дитячі іграшки, червоні гвоздики. У центрі слова – символічна паперова інсталяція маріупольського театру.

Студенти фахового коледжу культури ім.М.Леонтовича прочитали полум’яні поетичні рядки військових, які виборюють сьогодні право на наше щасливе завтра, та поетки з Тульчина Наталі Погребняк.

У скорботі  хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у цій клятій російсько-українській війні. Жахлива трагедія 16 березня 2022 року: окупантів не зупинило викарбуване слово «ДІТИ» перед входом до театру, де від бомбардування переховувалося понад 1000 осіб. Сотні невинних людських життів обірвано за лічені секунди. Про що думав російський пілот, коли скидав надпотужні бомби на мирних жителів, серед яких знаходилися й діти від 4 місяців до 12 років?

І зріс в молитву спільну біль мільйонів…

І став червоним вбитий тротуар…

І небо розкремсали тіні дронів…

І сонце розлетілось без пуття,

Вчепившись за тоненьке скло будинку…

І з лона материнського дитя

Озвалося: «Пожити б хоч хвилинку!»

І рухалась орбітою Земля…

Вічна пам'ять усім, хто загинув! Слава Україні!

Уклін ЗСУ, які кожного дня наближають Україну до Перемоги!

Тиха акція мільйонів зболених сердець